E och Ä gör så stor skillnad
Mobbaren "leker" men offret
kanske inte läker...

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

E och Ä gör så stor skillnad
Mobbaren "leker" men offret
kanske inte läker...




Grodperspektiv

 

Den verbala exekutionspatrullen radar upp
korridoren växer till oändlighetens hallar
för varje ekande steg slår hjärtat... inte
frusen luft fyller mina krampande bälgar

- Feta padda!

Krokprydda väggar där jag hakar upp mig
rader av unga ögon som lyser av mörker
horder av fötter danade att lägga fällor
allting krymper även det som kallats jag

- Vågar du inte gå?

Främmande blir för dem skrämmande nära
gemensam fiende lättare att bära än sig själv
då såg de ner på mig och mina grodlårs gång
paddan är svår att fånga den har inget fäste

- Fegis!

Tjock eller smal kan paddan anpassa sig
en dag en gång nån gång kanske ser dem
ett sätt en vilja kanske märker de efteråt
att den som satt kvar i träsket var bara de

- Ditt äckel!

Jag levde en måltavlas liv målades randig
slagens röda färg är borta men inte dess ärr
jag växte upp och jag har ögon likt en groda
ser jag uppåt även fast minnet alltid är kvar

- Kom då!

Fick en kyss när livets skola lärt mig läxan
inte av kärlek eller vänskap men av insikt
Jag är ingen prins idag bär ingen skimär
ni är fast som yngel i eran egen bitterhet


Padda eller ej                            
...men JAG har hoppet!

 

 

 




Fri vers av [ShadowWalker]
Läst 922 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-04-10 17:29



Bookmark and Share


    Emma_med_t
Vad säger man.. fantastiskt, gripande.. det kryper i kroppen o jag är plötsligt tillbaks i korridorerna där flugornas herrar regerade.. de starka vinner över de svaga.. de hårda hjärtarna gör dom mjuka ännu hårdare.. Barn ÄR elaka.. folk får säga vad dom vill.. tack för kvällens höjdpunkt..
2007-06-26

  Moonwater
Orden rinner ut väldigt bra på tangentbordet. Formar verkligheten hemsk på detta vackra sätt.
2007-04-25

  edvin medvind
fantastisk lek med orden och intressant innehåll. Jag tror man växer av att en gång ha blivit nertryckt. Och det är alltid nyttigt att se saker och ting ur ett grodperspektiv.
2007-04-21

  sockerspöket
En mörk dikt om livets svårhet, som plötsligt lyses upp av de sista orden.

Lätt en favorit!
2007-04-12

  Sanchez VIP
du tar upp ett viktigt ämne och jag tycker att ditt språk är väldigt bra
2007-04-12

    *Zenobia*
Kan det sämsta i livet beskrivas bättre.. ?
2007-04-12

  joaols
Oj, vilken text.
Väldigt bra...
...och tänkvärd.

Tror jag måste bokmärka denna...
Tack vännen...!
2007-04-10
  > Nästa text
< Föregående

[ShadowWalker]
[ShadowWalker]