Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vårkänslor


Solens värme tinar frusen mark
fläderträden sträcker sina grenar
vid bäckens mynning porlar vintern bort
medan kylan tar sin vandring i mot norr

de flydda fåglarna till sist nu kommer åter
landar tryggt för att bygga sig ett bo
då myggens larv sig kläckts i solen
ger den föda åt vårens första resenär

när trädens grenar börjar klä sig i sin sommardräkt
och blommans lök har spräckt sitt skal
då visar solens strålar vägen som skall vandras
i mot sommarens härliga behag




Fri vers av Tärningen är kastad
Läst 353 gånger
Utvald text
Publicerad 2007-04-12 07:47



Bookmark and Share


    sunnanvind
Underbar vårdikt om uppvaknandet efter vinterns kyla! Mycket fin!
2007-04-12
  > Nästa text
< Föregående

Tärningen är kastad
Tärningen är kastad