Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

hej gud

hej gud

jag vill bara ha lite hjälp
eller ganska mycket
- med vad vet jag inte riktigt
men vi ska nog komma på någonting,
du och jag gud


för här sitter jag
vid datorn
när alla andra
är på stan,
på badet,
på bion,
på mcdonalds
eller kanske på
istanbul chicken kebab
- som vanligt
och jag bara sitter här
- som vanligt

gud, hör du mig?
hör du mig ens lite?


det är ingen som ringer
mig längre,
signalerna går inte fram,
ingen som slår mitt nummer
ingen som vill höra min röst


gud, lyssnar du?
jag var ju faktiskt i kyrkan förrut
så nu borde du ägna mig
lite tid
tack


men jag vet inte vad jag ska tro på
kärlek
dig
mamma (?)
alla kompisar som
endå aldrig ringer
eller vad?


jag fattar inte någonting längre
absolut ingenting gör någon skillnad längre
och det gör ont, gud

hör du mig?
lyssnar du?
förstår du?

hjälp mig gud.




Fri vers av M.K. Jonsson
Läst 346 gånger
Publicerad 2007-04-22 13:42



Bookmark and Share


  Johan Nilsson
Bra skriven dikt.
Jag tror gud hör dej,
men tror inte han kan hjälpa dej
ifall du inte erkänner gud som Gud,
utan har honom som en farbror på ett moln.
2007-04-22

  Tove Meyer VIP
jag tror det finns någon som lyssnar. om det nu är gud eller kanske en främmande människa på en andra sidan en dataskärm.
du kan verkligen skriva. det är bättre än chicken kebab.
2007-04-22
  > Nästa text
< Föregående

M.K. Jonsson
M.K. Jonsson