Med dockor och smink livet började" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Med dockor och smink livet började


Flickan och livet

 

Dockan skulle vara hennes bäste vän

...där flickan satt men utan skratt

 

Tidigt var livets roller besatta

...inte fick hon leken leda

 

De sade att den fria viljan rådde

...viljan flickan aldrig nådde

 

 

 

 

Livet satte sina spår

 ...flickan kämpade på

 

För att inte leva

 ...som den hon egentligen var

 

 

men

 

 

Dammen blev full

...känslorna fick henne omkull

 

 

 

 

Normer blev för henne inga hinder

...domar satt men utan makt

 

Omgivningen hon spelade spratt

...för att ge sig ut i livet med egen kraft

 

 

 

 

 

 

tittande tillbaka... Jag blev min egen kraft 

 




Fri vers av Horatius
Läst 234 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-04-25 18:56



Bookmark and Share


  VITRIOL
Du visar på en kraft större än \"livets besatta roller\". Den känns frisk och upplyftande när hon \"ger sig ut i livet med egen kraft\". Ger också ett ökat fokus på en utsatt grupp som bara växer. Med dina ord väcks tilltro till dessa unga kvinnor.
2007-04-26
  > Nästa text
< Föregående

Horatius
Horatius