Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

duuu, vilket moln sitter oskar på?



i skymningen
en varelse

vriden kring sin egen axel

som det flyktiga ljuset
för en mal

som kretsar kring sin egen skugga

frenetiskt
förblindad

av septembernattens röda sken

och barnet med smutsstrimmiga kinder
gråten efter en förlorad vän

när en far med trygga knän
viskande förklarar


att hennes vän har rest till himlen




Fri vers av Smultris
Läst 906 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2007-04-27 08:17



Bookmark and Share


  MonaLisa
Stark och djupt berörande. Älskar slutet, trots att det är hemskt.
2007-05-13

    ej medlem längre
en inledning jag ryser
ovanpå


finfin presentationsbild,
du dessutom ;)
2007-05-06

  himlens hemlighet VIP
men du söta smultron...hur ser du ut??? jag kommer ju drömma mardrömmar nu...

titeln är underbar...och du skriver intensivt och spännande...som alltid...skulle vilja att den slutade \"han har rest till himlen\" mest för att det då blir ett svar på titeln...jajajaja...hur som...du e bra :)
2007-04-29

  "Silver" VIP
Du skriver så suveränt bra! Tyvärr kan jag inte säga så mycket konstruktivt varken om det ena eller andra, bara läser och beundrar de omsorgsfullt sammansatta orden.
2007-04-29

  SvartaRegndroppar
En vacker historia med en stamningsfull avslutning. Fina formuleringar och vackert sprak!
2007-04-29

    ej medlem längre
vad kan man säga? wow.
2007-04-28

  Ola Rydberg
Åh otroligt starkt och vackert
tack för den känslan
2007-04-27

  Sländan
Alltid härligt att läsa dina texter! Hoppas det blir mer av den varan nu! Du får ju liksom alltid till det.

\"och barnet med smutsstrimmiga kinder\"
finns det något vackrare eller mer hjärtskärande..?

Vackra ord!
2007-04-27

  Måna N. Berger
Den eviga mystiken omkring \"varthän\". Vi är alltid barnet inför den frågan, men inte alltid får vi ha en pappa med trygga knän (underbar formulering). Vacker och gripande dikt!
2007-04-27

  Johannes
Jag har saknat dina ord.
2007-04-27

    Lillemor
Åh så vackert du förmedlar
det svåra. Spelar ingen roll
om det handlar om en förlorad
hamster eller människovän.
Sorgen o förlusten finns ändå
där.
2007-04-27
  > Nästa text
< Föregående

Smultris
Smultris