Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Inuti ett fiende

 

 

Jag säger att jag drunknar

men Du bryr dig inte

 

Jag säger att jag behöver hjälp

men Du ger mig ingen

Det eviga svarta sluker mig

och lufbubblorna vågrar att lämna mig

 

Jag säger att de kväver mig

men Du lyssnar inte

Dessa blå ögon dränker mig

de befinner sig i hav

 

Jag säger att jag drunknar

med Du håller kvar livbojen

tryckt emot ditt bröst som om

det vore ett barn i din slutna famn

stenhård omslutning

och du är rädd för att jag

ska smitta den lille med min meningslöshet

 

Jag säger att jag behöver hjälp

men Du vinkar åt ambulansen att köra

utan mig

 

Jag säger att livet kväver mig

men Du tvingar livet allt hårdare inpå mig

låter det stramas åt och släppas runt min hals

med jämna mellanrum

 

Jag säger att livet tär på mig

med Du fråntar mig döden

min enda önskan på en ensam födelsedag

och Du, förnekar mig chansen

chansen till frihet




Fri vers av Flickan*i*L*för*Lycka*
Läst 192 gånger
Publicerad 2007-05-02 18:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Flickan*i*L*för*Lycka*
Flickan*i*L*för*Lycka*