Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

avlopp II: alla tårar du glömde har jag samlat på mig

och alla ilningar
som jagar
mig längs ryggraden
när jag sover
har blivit
starkare
envisare


under mitt
berg av filtar
hittar mörkret
och kylan mig endå
det finns ingen
dörr att stänga längre


jag hör våldtagna
15åriga barn
som skriker i sömnen
och någon blir
nedhuggen vid statoil ikväll
och kudden över mina
öron skyddar mig inte längre



för jag hör
baseballträn mot
skallben
och det luktar
mordbrand över hela stan
inatt
det finns inga monster
under sängen
inga monster som gömmer
sig i mörkret
det finns inga monster att frukta
- förutom oss själva




Fri vers av M.K. Jonsson
Läst 722 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-05-06 15:13



Bookmark and Share


  Jolly Roger
\"Och det luktar
mordbrand över hela stan
inatt\"
Älskade denna meningen fast hela dikten är skit bra ! ^*
2007-06-30

    eventualiteter
måste skriva här igen. jag bara ÄLSKAR den här dikten. (tack för att du finns)
2007-06-07

    bottle of pop
jättebra.
2007-05-13

  Wingardium LeviosA
Du är en äldre flicka i en ung kvinnas kropp! Dvs din dikt är långt över din ålder i kvalité! Du har något i dig!

(förövrigt jobbade jag på Shell nattetid ett tag. Fick en rysning när du sa det där, för det har hänt på riktigt där jag arbetar....)
2007-05-13

  sevenmoredays
Bokmärkt.
Fantastiskt bra.
2007-05-08

    inmeddiginålsögatkamel
Mycket bra!!
Och det är verkligheten du beskriver.. helt sjukt:/
2007-05-06

  månica
stark och bra! en riktig rysare
2007-05-06

    ej medlem längre
slutet gjorde hela allt så där, perfekt. \"det finns inga monster, förutom oss själva\". det bistra är att det ligger en sanning i det.
2007-05-06
  > Nästa text
< Föregående

M.K. Jonsson
M.K. Jonsson