Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Transvestit


Jag känner en kille som är transvestit
han är lite knepig men det hör inte hit
när han går ute i alla väder
under sin jacka han har kvinnors kläder

han målar läpparna röda som blod
som kristen är han förvånansvärt god
han ber till sin Gud var eviga dag
att naglar blir långa och håller ett tag

han älskar att flaxa med sina händer
ändan den gungar när han sig vänder
på strumpan där inte får gå någon maska
då måsta han hem fort börja traska

hans iq är långt över hundra
så ibland så börjar man undra
varför han inte ställer upp i ett val
då hade de andra fått helvetets kval

här finns en man som också är kvinna
han kan ej förlora han kan bara vinna
feminist kommer skrika här är vår man
vårt liv kommer ändras vi tror att han kan

han har ju som sagt en fot i vart läger
de kommer att lyssna på vad han säger
kvinna som man kommer att finna
här är en henom som kommer att vinna




Fri vers av Tärningen är kastad
Läst 1004 gånger och applåderad av 4 personer
Utvald text
Publicerad 2007-05-09 17:48



Bookmark and Share


  To
Otroligt bra skrivet. Förstår att din text har fått en stjärna. Bra beskrivet ur hur det kan se ut. Mycket bra skrivet helt enkelt med ett bra tema.
2008-05-03

    Fredshetsaren
Underbar!
2007-06-08

  sorgsen
Riktigt klurig denna! Skön rytm och sköna tankar Inga trista vardagsrim och, helt enkelt, bra!

Jag vet inte om du skriver på dialekt eller dylikt, annars så är det nog så att han måstE hem.

Inga konstigheter annars
Grattis
2007-06-08

    ej medlem längre
jag vill göra ett tillägg till min kommentar här nedan...
jag skrev att han skulle trivas i den mansdominerade världen.
Det var inte på något sätt min mening att stämpla honom som homosexuell. Jag log lite åt tanken att se denna man i full mundering bland alla kritstrecksrandiga matcopolitiker....
Denna dikt är för övrigt respektfullt skriven...
2007-06-08

    ej medlem längre
hm, vill bara påpeka att det inte är en garanti att man är könlös/dubbelkönad (alltså intergender eller bigender) bara för att man är transvestit. de flesta transvestiter identifierar sig faktiskt som antingen män eller kvinnor.

men det tillför ju dikten något att hen är dubbelkönad. dikten är för övrigt fin, jag skulle också gilla om könsmixade varelser hade mer makt :)
2007-06-08

    Maria Malm
Snyggt skriven. Henom måste ju alla lyssna på, absolut!
2007-05-09

  KonstigaKatter
Den är så bra! Tror att då skulle jag lägga min uppmärksamhet på politiken och förmodligen skulle henom förstå mina samhällsbekymmer...
Dikten perfekt, rimmande, rolig samt ja... låter oss fundera:)
2007-05-09

    Erika H
mmm
skönrimmad text
härlig glad jag blir av denna
snyggt skrivet
2007-05-09

    ej medlem längre
Ta mig tusan om inte du har rätt i att vi borde ha transvestiter som förtroendevalda! Och han skulle nog triovas i det mansdominerade yrket...hehe
Bokmärker!!
2007-05-09
  > Nästa text
< Föregående

Tärningen är kastad
Tärningen är kastad