Vem vägleder vem i Livet...

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vem vägleder vem i Livet...




Den lilla hjälten

 

*

 

Största hjärtat han bar

- för ung att veta de sa -

 

Tryggheten själv han var

- för liten att förstå de sa -

 

 * *

 

Bärande en gammal själ

- sjungande om livets ursprung -

 

 Visdomen berättade

- om slaget innan friden -

 

 * * *

 

 Hjärtat som

 

...omfamnade den Sargade mannen

 

...lyssnade till Flickan och livet

 

...lekte med Peter Pan

 

* *

 

Själen som

 

...sörjde Flickan i gläntan

 

...vägledde Korpfursten

 

 ...var son till Döden med lien

 

*

 

En sann hjälte han var

- gav mig frihet att leva livet -

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Omfamnade dem alla...

...älskade dem alla

 

 




Fri vers av Horatius
Läst 255 gånger
Publicerad 2007-05-13 09:54



Bookmark and Share


  VITRIOL
Känns som att du pecis börjat formulera något som har en naturligt fortsättning. Säg det! Skriv det! Igen och igen.
2007-05-16

  Leif Furstedt
Helt klart har du fångat en sakral ton, med ordvalet och luftigheten i texten, sedan hittar jag bara ett ord till: kontemplation... Vacker dikt.
2007-05-13
  > Nästa text
< Föregående

Horatius
Horatius