Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om livet efter barnen...


100 ord: Föräldrar kan också flyga!

I översvallande förtrolighet bubblade hon fram:
- När barnen flyttade hemifrån, blev vi som tokiga!
Det var som vi blev tonåringar på nytt. En dag åt vi faktiskt popcorn till middag!

Föräldrar säger ofta att barn är det som ger livet mening, men jag hörde nyligen på en föreläsning att vuxna med barn skattar sig som mer olyckliga än de som lever utan barn - och att graden av självskattad lycka stiger när barnen flyttar hemifrån.

Ljuvliga tanke!
Så passa er alla förpubertetare, tonårsbarn och osnutna barnbarn. Snart kommer alla femtiotalister att kräva plats i sandlådan och att högljutt fnittra i biomörkret!






Övriga genrer av ÅsaLena
Läst 497 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-05-15 16:25



Bookmark and Share


  Lillali
Jag har sett det hända.
Såg min mamma vara ny kär när jag var 18 år. Hon betedde sig som en 14 åring. Låg på mage i sängen och viftade med benen i luften när hon pratade i telefon. Dessa samtal kunde vara i flera timmar och halva den tiden bara fnittrade hon. Helt underbart att se:)
2007-05-19

  Eline.P
Roligt och sant, detta tycker jag om! Som förälder till utflugna \"barn\" kan jag bara hålla med... jag skakar sanden ur mina kläder varje kväll...och har pengar kvar i slutet av månaden...ganska fantastiskt!! Barnen som vi baxat och pushat i många år bor dessutom i närheten. Allt är perfekt m.a.o, nu kan man börja bli oansvarig igen, leka och klättra i träd...synd att knäna gör så ont bara :))
2007-05-17

  Maud Li
Tanken på framtida frihet är det enda som får en nedtyngd tonårsförälder att stå ut väl!? Jag t.o.m. längtar efter att tågluffa...
2007-05-15

  Puzzel_25
Ja jobbiga dagar längtar man dit ibland.:-)
2007-05-15
  > Nästa text
< Föregående

ÅsaLena
ÅsaLena