Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När vi möts igen...

Jag har sett dig förut
Ensam med varukorgen i armvecket
Jag kände dig förut
ganska väl, faktiskt
men livet förde oss i olika riktningar
och vi förlorade kontakten

Men jag har sett dig förut
Ensam med varukorgen i armvecket
Jag har sett att du har åldrats
ganska mycket, faktiskt
Livet har farit ovarsamt fram med dig
men du kanske tänker detsamma om mig

Men i morse, nästan ensamma i affären
möttes vi i kassakön
- Hej, sa jag. Det var längesén!
Och så talade vi om lite av varje
ganska ytligt, faktiskt
om barn och jobb - men inte om sonen

- Bor ni fortfarande kvar i huset? frågar jag
Och du berättar att du levt ensam i tio år
och att barnen var utflugna
Har ni skilt er? frågade jag
men bet mig samtidig i läppen
Hon kanske är död!

...

Jag har sett dig förut
med glöd i blicken och famtidstro
fylld av övertygelser och entusiasm
och jag vet att du sörjer
att livet inte blev vad du tänkt
För den sorgen känner också jag

Och ja, jag har sett dig förut
men avståndet var för stort
och nu har tiden grävt för djupa fåror
Du sitter ensam med din sorg
och jag - jag undvek
att berätta om sonen...




Fri vers av ÅsaLena
Läst 614 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-04-11 19:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

ÅsaLena
ÅsaLena