Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Låter mig nostalgiskt kastas tillbaka till när jag var 9 år. Sommaren stog inför dörren och allting kändes så lätt.


När jag var liten

Flickan springer lyckligt över ängen
Friheten fladdrar i hennes hår
och glädjen strålar ur hennes ögon

Hon slänger sig ner i gräset
och låter sig översköljas
av doften av viol och förgätmigej

Spanar på himmelen och ser en
molndrake bli jagad
av en jätte mus!

Lystnar på sommarens ljud
hummlorna som surrar
och blåklockornas ljuva pinglande

Funderar på vad som ska göras först
Kojbygge, bad, eller
fiska med lillebror?

spelar ingen roll, har tid med allt
för detta är ju första dagen

av det (nästan) eviga

Sommarlovet!!!! 




Fri vers av Lillali
Läst 390 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-05-22 14:05



Bookmark and Share


  Gawain VIP
Sommarlov ja... dessa paradisiska dagar då livet inte hade några ramar, inga plikter som jagade. Bara friheten att förlusta sig i nuet.
Tänk så bra vi alla skulle må, om vi fick lite mer av den sortens livskvalité till mans. Lite mer sol, lite mindre måste...
2007-05-22
  > Nästa text
< Föregående

Lillali
Lillali