Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

att kväva en dröm

citronfjärilarna
i magen andas
kärnvapen nu
och magsår
får en helt annan betydelse
- det är inte alltid
så lätt att bara
ha döda fjärilar
i magen

botten
av min magsäck
blir till en begravningsplats




för alla drömmar
vi drömde
en gång
är förlorade
nu
och alla
människor
som hemsöker
mig på nätterna
har jag nålat
upp på alla
lakan som flyger omkring
i min lägenhet





och mitt hjärta
förvandlas
till det äppelskrutt
som du
kastade i söndagskväll
och
det är inte alltid
så lätt att
hålla i en dröm




Fri vers av M.K. Jonsson
Läst 429 gånger
Publicerad 2007-05-22 17:13



Bookmark and Share


    ej medlem längre
ont i magen.
när fjärilarna frusit.

me like.
2007-05-23

  Nina V A
Gillar hur du har fjärilar som tema genom hela din text, citronfjärilar betyder önskningar sägs det, citronfjärilar i magen, kärnvapen - blir en kontrast, nålar upp på alla lakan, ja det är bra!
2007-05-22

  Kameleont
Kan inte riktigt ta på vad det är, men jag gillar texten....och inte så lite heller.
2007-05-22
  > Nästa text
< Föregående

M.K. Jonsson
M.K. Jonsson