Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tunnelbana

Det finns en sån uppenbar kontrast mellan runda kluckande kroppar som vaggar i takt till tågets dunk och ryckningar och alla ytterst hårda, raka stänger, rutor, skärmar och plakat som med skarp precision löper vågrätt eller lodrätt, obönhörligt genom mjuk kaotisk materia.
Som en enorm konstinstallation vi alla är en ofrivillig och omedveten del av.
En travesti av de livlösa kropparnas metropol som transporteras fram och tillbaka i underjorden.

Ett megakalejdoskop, där varje liv, varje liten livsmening funnit sin plats i en glimtande färg, ett sprakande sammelsurium av miljoner färgtoner samtidigt.
Där vandrar vi, genom en av dessa storstäders underjordiska tunnlar, mitt i rusningstiden. Miljontals liv, drömmar, känslor, tankar flyter sida vid sida omslutna likt kokonger, målstyrda till ett oändligt upprepande av livsrytmer spunna av små och stora visioner, lika blinda som handfasta, lika själslösa som skräckslagna.


Och alla tittar som om de var någon annanstans. Det är egentligen helt freakat.




Övriga genrer av Ulf Popeno
Läst 327 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-05-28 21:07



Bookmark and Share


    Erika H
Din beskrivning är klockren. Vi bara går runt.
En underbar text att vila i. Den är skriven på ett skarpt men ändå mjukt sätt. Snygga fraseringar.

Känner igen mig och mina egna tankar i den här texten. Kan sitta på en uteservering och upptäcka samma sak. Steg förbi mot något. All energi som glider omkring. Tänk vilken enorm kraft vi besitter.

Mycket snyggt skrivet.
2007-06-03

  Anders P H
Ja, när ska de (vi) börja titta
som om vi är här

och inte någon annan stans...?
Vad krävs för den närvaron?
2007-05-29

    KalleLager
Synthmusik igen med en lite poprefräng. Kontraster, kontraster. Bra igen. Som alltid iofs.
2007-05-29
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Popeno
Ulf Popeno