Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Flödesskrivning - pastor Svärd

Inget är så vackert som en fuktig misshandel till tonerna av nästa veckas schlagerlåt, komponerad av den artist som gjort flest ansiktslyft sedan en ensam terrorist, utklädd till plastikkirurg planterade en radiosändare i Carolas ena bröst, utsändades fredagsbönen på alla språk utom lapsi. Allt gav sig påmint till eftermiddagens tunga droppar som målade husets tegel i mörka flammor och fick pastor Svärd att skruva upp sina ambitioner i ren häpnad av det så djävulslika mönstret. Den bok han höll i handen var inget mindre än en verbal brandfackla, en semantisk napalmcocktail med eftersmak av sarin, efterkrigstidens värsta angrepp på tron kring en ensam Gud. Det behövs en guds tjänare för att driva djävulen till helvetet, muttrade han för sig själv i bestämda andetag, ständigt i fas med de steg som styrde till ortens massage palace. Där väntade Lucien, gästarbetande ifrån Ukraina med omsorgsfullt upptejpad mun. Ty, boken var endast betalning.




Prosa av Ulf Popeno
Läst 605 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2012-07-13 09:49



Bookmark and Share


  Kim VIP
Håller med kommentaren härunder! Kluriga flödestankar!
2013-05-18

  Gunwale VIP
Om flödesskrivning är "automatisk skrift", borde du vara med i på minuten...
2012-12-06

  Ulf Popeno
Jag tycker Carola är mer ett begrepp än en person. Det räcker med att jag säger 'Carolas leende' för att alla ska inse lika mycket en tidsepok som något konstruerat. Hade jag tänkt till längre hade terroristen lika gärna kunnat bli en kinesisk kretsmontör och Carola blivit utbytt mot en iphone.

Men, denna övning är en typisk text som sker i en sättning, en process på 2 - 3 minuter där alla tankar och fantasier hamnar på pränt som dyker upp i ens inre. Saker blir som de blir.
2012-07-13

  cilax VIP
texten suger in, tycker lite synd om Carola som det frotteras med friskt, det är liksom tillåtet. Mkt välskrivet
2012-07-13

    ej medlem längre
Snitsigt
2012-07-13
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Popeno
Ulf Popeno