Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Guantanamo Paradise Ride

Jag är så mycket mer än ett kryss i en matris, viskade den orangeklädda fången till sin belackande väktare när de i en stekhet grusgång inramad av taggtrådsstaket skapade en smått obeslutsam rök av damm vilket gav en antydan om ett vindstilla väder. Himlen var tillika lika klarblå som väktarens ögon när de tillsammans drogs till ett obemärkt skjul i utkanten av det fängelse för intenationella krigförande individer som låg placerat i det vita fält där satelliterna aldrig sökte, någonstans där vägarna hade berövats sina namn. Han tänkte på sin fru och sina barn och varje ögonblick brändes fast i hans minne när han slets längs gången av den så målinriktade väktaren, ty han var övertygad om att hans sista stund nu var kommen, den stund som närd av ångest växt i honom under de år han fått långsamt ruttna på denna plats, tillsammans med frågan om det egentligen fanns någon i världen som kom ihåg honom eller om han helt enkelt inte längre fanns. Väktaren log dock och hade helt andra planer.




Prosa (Kortnovell) av Ulf Popeno
Läst 638 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2012-08-02 23:46



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Jag befann mig en gång i basläger A i en större koloni än då jag befann mig i basläger C. Det enda goda som gick att få ut av det var lördagens strut med glass, och vilka strutar sedan, de smakade mera än husmors bullar...
2013-07-20

  Christopher Constantinos Bernardi
Verkligen en on the edge dikt som fyller ut tystnaden bakom dessa lägers stängda dörrar. Precis som att du lyckats bryta in för att ta dig en titt ifrån en fånges kanske sista panik. Bra skrivet och fick en liten sidtanke om kanske denna avtrubbade väktare som tänkte på familjen hemma och planeringar för framtiden när denna fånge kände tvärtom....men är ju inte alla som är så känslokalla men vissa är ju så insatta i sina jobb ambitiöst och övertygande att annat inte finns
2012-08-05

    ej medlem längre
Det enda jag känner, som inte går att känna fullt, är upplösningstillstånd: geografiskt och mänskligt. Platsen är en vidrig vagga fram och tillbaka mellan himmel och jord. Vill läsa/tolka att ankaret släpper.

Texten är mycket välskriven, fullmatad och bra.
2012-08-03
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Popeno
Ulf Popeno