Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Med dessa ord vann jag mirakulöst nog ett pris och hamnade i en bok med samlade dikter av gymnasieungdomar. Således min första och kanske sista publicerade dikt. :) Surrealism i en suspekt blandning med romantik -


Nostalgi 3 (vinnare)

Som solen i midvinternatten
som räkor i en mörkblå sås
som ögon som göms under hatten
som fjädrar på en vinröd gås

Så vill jag flyga som en dammig fjäder
över ängar som ej setts förut
så vill jag vandra i skor av läder
i skogar som aldrig tar slut

Som månen över midsommarstången
som glass med oliver i
som i fängelset där ingen hålls fången
som vingarna på ett mintgrönt bi

Så ska jag hitta den plats på jorden
där ingen sin mantel lagt
Så ska jag säga just de orden
jag så gärna vill ha sagt




Fri vers av Labra lege
Läst 435 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2007-06-18 11:24



Bookmark and Share


    anakin
Well.. det var mycket bra fantasi :)
En dikt att läsa flera gånger
2007-07-20
  > Nästa text
< Föregående

Labra lege
Labra lege