Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 



*gäsp*

 




blaha och blä



det var någonting med regnet
som sakta strilade över ryggen
ett stickande genom hud till lunga
som att andas in för stora mängder av radar
men ändå inte tillräckligt för att kikna
sådär som man gör när han står alldeles för nära
och man håller andan så inte hjärtat ska höras
men man ändå vill att det ska synas

hur hårt det slår
hur hårt man finns

och att det gör ont

att leva


/ augusti 2007



För glädjen över att ha Herr Morris som vän,
här är hans version av min version ;)


Regnet var någonting med, det
ryggen strilade sakta över, som
hud genom lungan stickade, ett till

radar andas som mängder stora, som att
kikna ändå tillräkligt, för att ... inte
nära gör han alldeles för sådär, som man ... gör
hjärtat inte höras ska, andan håller man, så
synas det man vill, men att det ska

slår det hårt, hur?
hårt, finns man, hur?

ont att det gör, och

att leva




Övriga genrer av Smultris
Läst 791 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2007-11-10 11:44



Bookmark and Share


  Bjarne Nordbö
När jag läser det du skrivit Ser jag dej. Det gör jag inte i den andra onödiga varianten.
2007-11-12

  Ronny Berk
bara ord är inte så bara; mera kan vara underbara...
2007-11-12

  © anakreon VIP
Snygga grejer, båda versionerna, men rubriken gör mig fullständigt titelsjuk.
Carl-Erik
2007-11-12

  Maria Zena Viklund
förstod du menade Morris här men jag kom att tänka på måndagar och tisdagar med Morris, tankar om livet, vackert skrivet!
2007-11-12

  Herr Morris
Tack Smultris!
Alltid härligt att läsa dina texter, och kul att du uppskattade de toner som reflekterades tillbaka av samma ord.

Trist gliring Jacob, trist men föga förvånande.
2007-11-10

  Sländan
Tycker om massa, särskilt just nu.. Sluta aldrig publicera dina underbart vackra ord gumman!
2007-11-10

  Smultris
det här är egentligen en dikt som jag har struntat i, men jag var bara tvungen att publicera den för sakens skull:)

tack för alla era kommentarer.
2007-11-10

  himlens hemlighet VIP
hur hårt det slår
hur hårt man finns

är ju jävla skitbra...mjo lite som du...pöss
jo...byt titel...den är typ blaha och blä faktiskt
2007-11-10

  Sanningsägaren VIP
underbar men byt titel! :P
2007-11-10

  Daniel_78 VIP
beundrandsvärda slutstycken
som du sätter ner i ord,
skall tänka på just dem nästa gång

och man håller andan så inte hjärtat ska höras
men man ändå vill att det ska synas

hur hårt det slår
hur hårt man finns
2007-11-10

    Cronopio
Ett stickande genom hud till lunga.

När du skriver så kompakt, då beundrar jag det. Jag kan inte annat. Hela dikten är extremt kompakt. Som en vacker liten bomb.
2007-11-10
  > Nästa text
< Föregående

Smultris
Smultris