Varmt predikande om kärleken... när verkligheten kom de hatade friheten" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Varmt predikande om kärleken... när verkligheten kom de hatade friheten


Illussionens hjälte

 

De hyllade hans närvaro

satte honom på en tron

berättade om hjältens dåd

vad hade han gjort

 

Inget han sagt

ville bara finnas till

som den han var

den han ville bli

 

De talade om hjältar

om sagor så många

enligt dem han vandrade

i deras alla drömmar

 

Drömmar av maror

från det förgångna

sjungande om hjälten

som räddat dem alla

 

Han berättade om deras liv

om deras kärlek

att han inte var kärlek

bara ett barn

 

Sången om frihet

hjälten inte hade skrivit

ville visa dem

att sången tillhörde dem

 

Ett snesteg han tog

lämnade sin tron

passade inte längre in

i deras religion

 

Avskydd av dem alla

han kastades ut

hjärtat öppet

fördömdes

 

av dem

 

 

alla

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Horatius
Läst 205 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-06-30 08:14



Bookmark and Share


  VITRIOL
Tidlös utmaning i mänsklighetens historia, alltid lika aktuell. Bra skrivet.
2007-06-30

  drakbruden VIP
Stark!
2007-06-30
  > Nästa text
< Föregående

Horatius
Horatius