Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Lite politiskt tjafs


Vad är du värd?

När är du värd frihet?
När ditt finger blottas för närmsta piket eller
när din nacke följs av ett hårkors?

 

När är du värd demokrati?
När du glömmer att rösta eller
blir nedslagen när du försöker?

 

När är du värd det fria ordet?
När samhällskritik är en dålig affär eller
när det är förenat med dödstraff?

 

När är du värd en mätt mage?
När du fyller den med whopper meals eller
när du fyller den med jord?

 

När är du värd en identitet?
När du låter den följa ett trademark eller
när den är ett nummer på din arm?

 

När är du värd ett liv?
När det inte längre spelar någon roll eller
när inget annat finns kvar?




Övriga genrer av Ulf Popeno
Läst 326 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-07-01 13:07



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Popeno
Ulf Popeno