Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

LIVSTRÅDAR

Helt plötsligt
har jag börjat att
måla livstrådar

Det började med
en röd avklippt tråd
i ett samtal
som slutade i en djup kyss

Sen kom livet, liksom
livstrådarna
de avklippta
de sammanflätade
de trassliga
de nystade
de svarta och röda

Alla hänger de på en mörk bakgrund
som livets serpentiner
sammanväxta eller ensamma
återförenade
eller skiljda

Helt plötsligt.
som allt annat i min värld
dyker livstrådarna upp
som
Nornors väv under Yggdrasil

Som något som jag
vill ska stanna ett tag
Det finns nämligen
så mycket liv
och så många vävar
som måste levas och avslutas

Och mina livstrådar
vajar vidare
och jag
målar
lagar
nystar
och
älskar 




Fri vers av Jan Linderoth
Läst 369 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2007-07-12 21:58



Bookmark and Share


  -Ulla Tilemo- VIP
Fantastisk text. Vill läsa den igen, igen, igen.
2007-07-18

    ej medlem längre
Ser att jag har missat denna pärla!
Vackert om framtiden...
2007-07-16

  Sanningsägaren VIP
och jag älskar också
underbara ord
och du har nog rätt
ang skosnörena
Tack åsa
2007-07-12

  devilsangel
Nysta på du...Du gör det sååå bra!!!
2007-07-12
  > Nästa text
< Föregående

Jan Linderoth
Jan Linderoth