korrupt = fördärvad, vanställd" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
korrupt = fördärvad, vanställd


Översättarna


Säg;

varför är det så i denna värld

att makten med alla dess otänkbara medel
alltid samlas kring de korrupta själarna,

medan de moraliskt integrerade 
får finna sig i en tillvaro
som mestadels är beskuggad i exil?


Finns det måhända någon mörk syntax,
stavad i ett förvrängt typsnitt,
vilket bara glöder när medvetandet
är bländat av "Jag", "Min" och "Mitt"?

Är kanske stavelserna av liv - livet som låter leva -
förpassad till utmarkernas osäkra stigar
och lägereldens spelande reflektioner i några få ansikten
den enda plats där de finner en frist?




Övriga genrer av Almagrundet
Läst 381 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-07-26 17:23



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Har själv ett långt förflutet som översättare, så när jag såg titeln var jag bara tvungen att läsa :)
Dessa dina frågor väcker många funderingar och skulle definivt behöva ventileras!
2007-07-26

  Almagrundet
Svar till Cathy:

De som har makten att styra i världen med maktmedel som kan ta sig i uttryck som militära medel, pengar, religion etc och som tvingar sig på andra folk mot deras vilja. Det här är fr a det som jag tänker på, både när man ser till nuläget och ur ett historiskt perspektiv.
2007-07-26

  Fredrik P. VIP
Bra diktat. för att trivas och lyckas i
maktens boningar krävs nog en viss
känslomässig deformation, vilket
många intygar...
2007-07-26
  > Nästa text
< Föregående

Almagrundet
Almagrundet