Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hittade denna i en gömma hemma. Skrev texten i vintras efter Disney On Ice i Scandinavium. Perfekt att plocka fram de där dagarna när vardagsbestyren nästan kväver en...


En Askunge-saga



Mmm... jag har tillbringat en förmiddag i Disneys förtrollade prinsessvärld, Disney On Ice! Vilka underbara figurer, härlig musik och vacker kärlek. I ett svep for jag tillbaka tills jag själv var liten och drömde om att vara prinsessa! Kom med ens ihåg hur gärna jag ville vara den där ljuva underbara varelsen i vacker klänning. Kom på mig själv som vuxen att sitta med en klump i halsen, tårar i ögonen och önska mig tillbaka till den lättvindiga tiden när man var liten, när världen fortfarande sågs genom det rosa prinsesskimmret.

Bryskt sveptes jag tillbaka till verkligheten av ett smatterband med \"varför-frågor\" som bombarderade mina öron, av klängande små ben som befann sig överallt utom just på golvet, av att få en halv popcornförpackning hälld över mig och ett gäng Ahlgrens-bilar inkletade under mina snygga svarta stövlar. En annan slags verklighet... Och hur mycket jag än älskar mina barn och mitt vuxna liv så satt jag där på rad 19 i Scandinavium och ville bara få en del av den där magiska prinsessvärlden om än bara för en liten stund.

Och då... kläcker min ena son de magiska orden: \"Mamma, du är som Askungen, och jag är prinsen i röda byxor som dansar så fint med dig...
\" Åh, ljuva magiska unge...




Övriga genrer av Nyfiken drömmare
Läst 580 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-07-29 20:52



Bookmark and Share


    ingvar VIP
Mycket bra och driven stil! Du lyckas, på ett fint sätt göra en liten miniatyrnovell av Din och Din sons upplevelse. På några få rader lyckas Du faktiskt med att återskapa den magiska stämning, som jag förstår rådde den kvällen. Kul! Lycka till med skrivandet fortsättningsvis!
2007-07-29
  > Nästa text
< Föregående

Nyfiken drömmare
Nyfiken drömmare