Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hon den osynliga



Glada skratt fyller luften
studsar mellan husen
utom hennes skratt
som sedan länge stelnat
likt en grå klump.

Hennes ögon
en gång så oskyldigt blå
och glittrande av glädje
blickar nu matta
likt pälsen hos en otvättad hund.

Ensamhetens vassa vindar
som sårar likt vargars käftar
bär fram de hårda orden
och varje utebliven kram.

Till synes enkla ord som
lämnar skyldiga barnläppar:

Du är med.
Du är inte.




Fri vers av Nyfiken drömmare
Läst 592 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2007-09-12 14:45



Bookmark and Share


  Jan Linderoth
Känner igen det här, att bli vald sist. Senare i livet blir man ofta vald först av någon, eller väljer att välja själv. Och undviker alla bortröstningar så gott man kan.
2007-09-28

  jasminflowa
Snyggt skrivet, lämnar mej rysande.
2007-09-21

  nettizen
Ja...mobbingen sätter sina spår......
Bra skrivet! Det ÄR ett jätteproblem för många barn varje dag och kan inte nog belysas.
2007-09-12

  Bjarne Nordbö
Sorgsamt vacker i sin fina framtoning.
2007-09-12
  > Nästa text
< Föregående

Nyfiken drömmare
Nyfiken drömmare