Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kära du

Om inte nuet vore så färglöst
och framtiden så mörkgrå
Om inte gårdagen vore babyblå
och dina minnen barnsligt rosa

Om ingenting vore verkligt
när lögner gav dig mersmak
Om ingen garanti fanns att få
Inget man kunde googla
inget man kunde lita på

Om inte sagda ord vore oerhört fula
och vackra stunder så oerhört mulna

Om din självkänsla ej stank
när ditt inre sökte mig
Om ingen försökte stoppa dig
när duken uppenbart var blank

Om trippar på overklighet
vore verkliga
och om sanning vore vacker
i all oändlighet

Din kärlek är som en fluga
i mitt tysta sovrum
när tålamodet är slut

Jag dödar dig av bekvämlighet

Du kvider sakta
spelar död
och jämrar när det inte hörs

Om världen vore vacker och
om känslor vore äkta så
skulle jag gråta och ångra
och begrava dig vid ett träd

Men jag -
jag torkar min tidning

och drar varsamt upp min pläd




Fri vers av NewDeer
Läst 234 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-07-31 20:12



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

NewDeer