Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
jag är 3 år igen och drömmer om lejon och dansar balett i smyg.


lilla lejon



lilla lejon
jag vet att
världen kan vara
stor
och läskig
och hemsk
och farlig
och bara allt
det där man inte
är själv



jag vet
att det är lätt
att känna
sig liten
och ensam
och helt tussilagolös
och bara allt
det där man inte
riktigt vill vara





men lilla lejon
du måste
ju förstå
att det inte alltid
är så lätt
och att borra ner
sig i en man
hjälper inte
alltid
även fast man alltid önskar
det
och även fast
man inte riktigt vill
så faller vi, lilla lejon

och jag
samlar på döda
blommor
för all
tussilagokärlek
har dött nu
och tulpanlyckan
vi höll så hårt
om har vi tappat


men lilla lejon,
ge inte upp
för det finns alltid
fler lejon
som vet hur det känns




Fri vers av M.K. Jonsson
Läst 460 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-08-13 16:27



Bookmark and Share


    Oprofessionell
alltså ja, du fångade mig vid det första tussilagosaken. och hela den här är så himla bra, och lite öm på ett fint sätt.
2007-08-22

    KallaMigVacker
Fin (: Jag gillar den massor. Man blir himla glad av den !
2007-08-15
  > Nästa text
< Föregående

M.K. Jonsson
M.K. Jonsson