Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

stadens katter

stadens katter
skymtar skygga

smiter smidigt
längs smala
passager
med ägarens namn
om halsen

som om någon
trodde sig kunna
äga dem

fö katternas del
är det fråga om
överenskommelser
grundade i
ömsesidigt beroende

stadens katter
håller ögonen
vaksamt öppna




Fri vers av Anders P VIP
Läst 539 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-08-23 20:49



Bookmark and Share


  -Ulla Tilemo- VIP
Kommer att tänka på Piet Heins \"gruk\" Lille katt lille katt lille katt på vägen. Vems är du vems är du? Jag, jag är min egen.
Min stora hund vet att det är vår lilla katt som bestämmer. Vi är glada så länge vi får bo hos katten!
Du har fångat kattens väsen!
2007-08-31

  solomi
Så är det nog, katterna äger du inte, de har dig eller mig. Tycker om dina stadsdikter. Hoppas att du gillar att bo i staden, att du får ett härligt liv där!
2007-08-26

    Bodil Sandberg
Den här tycker jag mycket mycket om...härligt filosoferande rader!!!!
2007-08-24

    Agneta VIP
Vacker text...
2007-08-23
  > Nästa text
< Föregående

Anders P
Anders P VIP