Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en del kallar det telefonsamtal
men jag hör rösten tydligast då jag lagt på luren



DET FÄRDAS EN RÖST

Det färdas en röst
som gör
spända vajrar mjuka
över strandängarna
över de vilande åsarna

Det färdas  en röst
barbacka utan ord
ibland bara ett..mmm..
som tydligt
som en havssmekning
landar hos mig

Det färdas en röst
balanserad på vind
skrattas genom öken
dricker mig otörstig
på dess leende 
så vi kan fortsätta
tillsammans

Det färdas en röst
till den plats
dit jag kom
och jag glömmer vad jag
flydde från

Det färdas en röst
med mjuka händer
som dammar
av oro och tyngd
från
vad som blev jag




Fri vers av Jan Linderoth
Läst 369 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2007-09-06 22:38



Bookmark and Share


    tapetklister
åh vad jag tycker om den här dikten!
den är stämningsfull och vacker.
jag tror att jag gillar de tre första bitarna bäst,
kanske för att jag sen börjar jag fundera:

vad är det jaget flytt från - som denne inte minns?

och vad är det för oro och tyngd?

väldigt fint skrivet, med rader som

\"Det färdas en röst
som gör
spända vajrar mjuka
över strandängarna
över de vilande åsarna\"

jättevackert!
/johanna
2007-09-06

  DanSan
****************************

Vackert skönskrivna rader om just
de där samtalen man gör efter man
har lagt på luren . . .
Då de vackraste samtalen fortgår
i det tysta där djupt inom en själv!!!

Jag gillar det uttalade:

Det färdas en röst . . . som hela tiden
bygger upp dikten jättaskönt och
allt det andra blir en smekande bonus!

*APPLÅD*

******************************
2007-09-06
  > Nästa text
< Föregående

Jan Linderoth
Jan Linderoth