Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
metaforer och balans med distans


Min verklighet



Under min stjärnhimmels
10.000 stjärnor

Under mitt universums verklighet

Där min kunskaps tankar hägrar

Där min trygghets värme vandrar

Där växer mitt träds rötter och dess
slingriga tankar rör sig ibland utanför
min kunskap och mitt förstånd

Under mitt duntäckes värme trevar
ibland min trygghet utan ljus i
nattens totala mörker

Men där det föll en stjärna föddes
tusen åter.

Under min tanke och intellekt i
universums trygghet finns min
kunskaps makt och tro

När jag övertygar mig själv
om min styrka och mitt mod

då brinner min inre sol av värme
och min själ bevattnas av
känslobalans och hermoni

Tillsammans gör dom mitt hjärtas
snabba slag till dunkla och lugna

Med tidens gång blir min
visdom till trygghet i mitt
universums verklighet

Som vacker sång från
blommor till betong c





Fri vers av coffe
Läst 733 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2007-09-18 15:29



Bookmark and Share


  du vet hon.....
ord som känns och berör
2008-10-24

  Kim VIP
Det går som en osynlig tråd igenom allt!
2007-09-23

  "Silver" VIP
Jag tycker väldigt mycket om inledningen, tonen i den och speciellt de två upprepningarna:

\"Där min kunskaps tankar hägrar

Där min trygghets värme vandrar\"

och samma fina ton finns i vändpunkten

\"då brinner min inre sol av värme\"

En liten formsak bara: Jag tycker att \"tio tusen stjärnor\" är stilistiskt snyggare.

Texten förmedlar verkligen trygghet och harmoni. Tack för läsningen!
2007-09-23

    Lindizz
vackert skrivet..
2007-09-23

  Inkarasilas
Ja, så vackert att jag kippar efter andan, ordmagi.
2007-09-19

  Just Emotions
ME LIKEEE!! EN STOR APPLÅD!
2007-09-19

    LadyFool
en vandring på vägen.. gillar mkt!
2007-09-18

    Fatima
Väldigt bra, tyckte om känslan orden framkallade. Du skriver innerligt och berörande.
2007-09-18
  > Nästa text
< Föregående

coffe
coffe