Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

krigskorrespondenten

 

 

det är hur du rör dig

 

dina steg bär en sorg

från ett land

med ett brustet hjärta

 

det talas om frihet

det talas om resor

 

men det är svårt

att resa sig

när det inte finns

något kvar att stå på

 

som de nätter

du vred dig

tillbaka

till krigets larm

 

du kanske dog där

 

 

 




Fri vers av Carlita
Läst 397 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2007-09-26 03:10



Bookmark and Share


  isidore
du är så hjärtskärande när du genomskådar allt
2008-05-24

  Rakel Lorner
Det här tycker jag om. En text som spinner trådar över världen. Där den finns en samhörighet i vårt väsen som människor, men ack vilka olika plattformar vi lever på.

men det är svårt

att resa sig

när det inte finns

något kvar att stå på

Stor och stark denna vemodiga text. Bra!
2007-10-02

  Maria Zena Viklund
oj den här dikten berör djupt, så fantastiskt diktat!
2007-09-29

  Sanchez VIP
ja :)
på sätt och vis så är de väl krigsprofitörer
de lever och tjänar pengar på faktumet att några andra slår ihjäl varandra - det låter som ett bra jobb, hehe
2007-09-26

  ordterroristen
slutstrofen är magisk, jag blir djupt tagen
2007-09-26

  Jan Linderoth
Krig är ett galet påhitt av svaga hämndgiriga. Jag kan dock inte låta bli att se metaforen för olycklig kärlek i den här.
Härligt med dubbla bottnar, eller när man tror att de finns.
Gillar speciellt stegen som bär sorg från ett land med ett brustet hjärta.
2007-09-26

  stronza
mycket bra fråga i slutet som kryper in under skinnet
2007-09-26
  > Nästa text
< Föregående

Carlita
Carlita