Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Älskade lilla syster det är nu livet börjar


Lilla syster Fjäril
sök målen i din värld
jag din broder Tärning
slogs mot dödens svärd

låt vingarna dig bära
på din himmel som är blå
för vägen som är svart
jag ensam måste gå

då döden mig besökt
han väckte mig en natt
han satt där på mitt bröst
fyllde mörkret med sitt skratt

kyrkoklocka börja ljuda
jag såg tårar överallt
min kropp den gick i kramp
och varmt det blev till kallt

men döden jag då lura
jag gav han ett förslag
att om jag kunde stanna
på vår Jord ännu ett tag

så lova jag att hedra
hälsa, kropp och själ
och inte röka, dricka
bara leva väl




Fri vers av Tärningen är kastad
Läst 725 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2007-10-02 20:21



Bookmark and Share


  Bodil Sandberg
Helt underbar poesi det här...verkligen jättebra!!!!!
2007-10-09

  Thommy
Vilken bra text, jag gillade den verkligen, du har kanonflyt och rimmen är bra.
2007-10-08

  Maria Zena Viklund
åh så vackert!!
2007-10-02
  > Nästa text
< Föregående

Tärningen är kastad
Tärningen är kastad