Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sirensång (Haiku XXL)

Varnad av Kirke
vidtog Odysseus kloka
försiktighetsmått

Tätt intill masten
han bands - roddarnas öron
blev täppta med vax

Kursen var fastställd –
rak längs Sirenernas ö,
utan att ändras

Över havet bärs
till Odysseus ljuvliga,
lockande röster

Magisk var sången -
förbannande sina rep
röt han sin order:

”Roddare, vänd om
vårt skepp mot sången, mot ön!
Jag befaller er!”

De döva rodde
utan att höra hans rop -
sången tonade bort

Men evig dröjde
lockelsen kvar, som en gråt
i sjömannens själ




Bunden vers (Haiku) av papillon
Läst 341 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-10-15 17:01



Bookmark and Share


    Issand.
vemodigt vacker
2007-10-15
  > Nästa text
< Föregående

papillon