Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Grusade drömmar

 

 

Vi byggde broar, älskling

såna där av asfalt och armeringsjärn

Det hade varit bättre

om de byggdes av löften

För sen klev vreden över

järnskodd utan respekt

 

Vi byggde vallgravar, älskling

i skydd mot omvärlden

men missade själva poängen

med socialt nät och vänner

Sen bodde ensamheten där

som vårt enda sällskap

 

Vi byggde drömmar, minns du

om oprövade vingar

i hopp om att förverkliga dem

Som att gjuta sandslott i betong

Men kvar blev grus och hopplöshet

och två enskildheter av varann

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Agnes
Läst 699 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2008-01-07 19:24



Bookmark and Share


  Maria Zena Viklund
mycket minnesvärda bilder om hur det kan gå om man bygger på fel sätt, vackert, applåd o bokmärkning!
2008-01-21

    Bodil Sandberg
Så väl och vackert du diktar om broarna av asfalt..svåra att bevandra för älskande par...och du skriver om ensamhet i tvåsamhet..äter upp det vackra som fanns..ett självklart bokmärke för mig!!!
2008-01-09

  [jimmy]
vackra ord
och lent tilltal
som döljer
smulad hård betong

J
2008-01-07

    Noomi
ja mycket vackert beskrivet..
2008-01-07

  sistermoon
Du skriver mitt liv Agnes, hur är det möjligt??? Vackert dessutom, mjuk, sorgset och längtansfullt om löften som aldrig kan uppfyllas ...
2008-01-07

  ia VIP
gillar när man upprepar, poängterar.
Vad som skulle kunna ha varit men aldrig blev, fast ändå gemensamt införstådda även om man inte delar samma mening.
Att gå åt skilda håll för att överleva drömmen.

du skapar tankar
2008-01-07

  Fredrik P. VIP
bister bikt-dikt om
när goda föresatser
kommer på skam.
pregnant formulerat.
bra!
2008-01-07

  Aida*
Vackert vackert vackert
2008-01-07

  Markattan
Tycker om de av dig använda liknelserna för att beskriva vägen till de grusade drömmarna. Bra.
2008-01-07
  > Nästa text
< Föregående

Agnes
Agnes