Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
orolig höst på jobbet - många vassa knivar i konfliktens efterspel...


Onåd

Omstrukturering pågår.
Nedskärningar.
Utrensningar.
En efter en kallas till slakt.

Hon är 59 år, sekreterare.
Hon har gjort allt hon skulle
men haft fel chef - bort med henne.

Till facket sa dom först,
att hon inte tackat ja till jobbet.
Så facket protesterade inte,
när hon förhandlades bort
enligt konstens alla regler.
När hon visade mejlet,
där hon tackade ja,
ändrade dom ton:

- Du tackade väl ja då.
Det gjorde du - men vi vill
ändå inte ha dej!

Då var det redan för sent.
Facket sa ingenting:

- Vi måste ju utgå från
att den information
som vi får är korrekt!

Han är 62 år, statistiker.
En duktig man,
han sköter sitt jobb,
pliktrogen.
Men han har haft fel chef - ner med honom!
Han blir erbjuden ett assistentjobb.
Ett enkelt rutinjobb
Upp-och-nervänd karriär,
de sista tre åren före pension.

Han får träffa en mellanchef.
Han är arg, uppriven,
säger att han inte vill bli degraderad.
Att det känns förnedrande, ovärdigt.
Assistent jobbade han som i sin ungdom.
Nu är han statistiker.

Mellanchefen ser förvånad ut:
- Var det bara det du ville?

Det var bara det.




Övriga genrer av Lena Nilsson
Läst 485 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2007-10-19 09:43



Bookmark and Share


    © Birgitta Wäppling VIP
Tycker om ditt sätt att skriva. Det är nytt, omruskande och läsvärt!! Fortsätt att skriva!!
2007-11-09

  Björn Karlsson
Tycker om din lyrik
den talar vardag

för tyvär så är det en vardag
som vi gör oss beroende av för att överleva
2007-10-22

  Mats VIP
Verkligheten överträffar demokratin på självaste demokrativeckan, för att inte tala om Bush
2007-10-19

  glittertindra
mm orättvisorna haglar tätt i vårt samhällssystem...
2007-10-19

  Per Teofilusson
Jag ser vargögon och jag ser rävögon bakom dessa ord (ursäkta fina djur!) , kanske grisögon (förlåt gris!). Jag ser en glimt av den felande chefen i skuggorna som andas var på riktiga yrkesmänniskor, så att hela arbetsplatsen blir en i lönndom bevakad plats. Vad har den där chefen för referenser och kompetenser?
2007-10-19

  Rosmarin
\"Vad det bara det du ville\" - man baxnar...

\"vi måste utgå från att den information vi får är korrekt\"
facket verkar vara så trött!
2007-10-19
  > Nästa text
< Föregående

Lena Nilsson