Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Uppbrott

Fjärran, fjärran barndomens ljusa gårdag
nära, nära uppbrottets timme ser jag
bladen dala, hösten är kommen till sist,
strandgräset visset

Löven glider lysande gula medströms
Karons gamla roddbåt är sliten, bondblå,
inte svart, som myterna alltid påstått,
blåmålad och trygg

Någon tycker kanske att huset verkar
mer än lovligt öde och knackar - knack, knack
Dörren olåst, kattmaten torr på sitt fat,
livslukten saknas

Bortrest, avrest, inte här. Rocken hänger
visserligen krokad men innehållet
lyser med sin frånvaro, jag är borta,
slutligen avrest




Bunden vers av papillon
Läst 346 gånger och applåderad av 3 personer
Utvald text
Publicerad 2007-10-21 22:28



Bookmark and Share


  Lindalou
Skönt att veta att Karons båt är blåmålad och trygg. Underbar dikt.
2009-11-28

  "Silver" VIP
Ett för mig nytt versmått! Mycket intressant och dikten är mycket välskriven, stämningsfull och målande. Det är höststämning, tryggt fridfull. Det som troddes vara svart var i stället blåmålat, en mycket fin detalj.

Jag tycker mig se rytmen och ramen för det hela. Några funderingar:

\"är blåmålat\", \"på krok\" bryter takten jag ser. Det är kanske ett friare versmått och het okej. Jag är väldigt petig med takt och det är jag medveten om.

\"mer\" skulle vara finare om det flyttade ner till nästa rad, \"mer än lovligt öde\"

Ett nöje att få ta del av denna välskrivna dikt. Jag bokmärker för vidare inspiration!
2007-11-18
  > Nästa text
< Föregående

papillon