Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
LYSSNA http://www.youtube.com/watch?v=x8l37utZxMQ&feature=related


Via Properzio

Vi hyrde en studio på Via Properzio i Rom
Du jobbade på utsmyckning av en bank i Kista
Jag skrev på en stor roman om motståndskampen
Vi satt på varsin sida av bordet och jobbade
Kommer du ihåg att din son sa han gillade mig
Han sa jag var den bäste du nånsin träffat
Varför är det så att den ene är starkare?
Du vet väl att det är jag som är starkare?
Vi andades i Pantheon och Peterskyrkan
Vi åkte till ruinerna av antikens Pompeji
där du fnittrade åt att gå i bordellen
Vi åt vegetariskt och yogade på mornarna
Varför glömde du spisen och det börja brinna?
Varför sa du att städerskan stal pengar?
Varför berättade du om dina före detta
och sa de var så vackra och sensuella?
Varför lånade du så mycket pengar av mig?
Varför kastade du alltid mynt åt de fattiga?
Varför ville du begravas i katakomberna?
Då ringde du från Berlin och sa med djup röst
att du dyrkade en man vackrare än jag
Han vill ofta tömma sig i mig fnittrade du
Du är en sån som inte accepterar närhet
Du är en mänska som flyr när känslorna kommer
Varför vill du alltid ha andra kvinnors män?
Dina vänner är män du haft förhållanden med
Är det därför så många kvinnor hatar dig?
Du ligger med deras män och sen lämnar du dem
Var det därför du lämnade din son till andra?
När han föddes sa du att han var kroniskt sjuk
Du sa det nog för att du ville lämna honom
Var det därför du skaffade en stödfamilj ?
Varför berätta du ofta om mannen som slog dig?
Jag vet du kommer gråta när du läser det här
för jag vet du altid läser det jag skriver här
Vill du att jag ska sätta ut ditt skrivarnamn
så alla som läser det här ska veta vem du är?
Varför säger du att du vet du skadar andra?
Varför säger du att du är rädd att bli ensam
när du faktiskt är så enastående ensam?
Varför säger du att du alltid väljer
det som skadar dig allra mest?
Jag vet du läser den här texten nu
Jag ser rakt genom dig, jag vet precis vad du gör




Fri vers av montaigne
Läst 365 gånger
Publicerad 2007-10-27 18:23



Bookmark and Share


    Erika H
bildad vänlig man
lämnad
med en smak av bitterhet
med en vetskap att han mätte kvinnan fel när han gav henne blicken
han fick betala priset
vad ska hon nu betala
för sveket

stark och intensiv text... den tar tag rejält
känslor flödar... tankar mal
mycket välskrivet
2007-10-28
  > Nästa text
< Föregående

montaigne
montaigne