Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Den nyutsedde justitieministern i USA anser inte att det kan kallas tortyr när man under förhör gång på gång kör ner en fånges huvud i en hink med vatten


Presskonferens

Förgyllda stolar, en brevpress i porfyr
det är så fint i ministerns rum -
så får han en fråga så plump och dum –
Om det ändå inte skall kallas tortyr
när fångar dränks i en spann?

Läpparna trutar, ministern han tänker,
Han tar sig åt hakan, glasögon blänker,
Fingrar på slipsen och säger som så:
Nu måste ni alla försöka förstå
att allt vore hotat om fienden vann


Vår profit och vår frihet står ju på spel
Vi söker blott viktig infomation
att värja en älskad, en utsatt nation –
då kan det väl knappast vara ett fel
med en rostfri, hygienisk vattenspann?

Tortyr, inte alls, i ett upplyst land
står aldrig sådant otyg att finna -
men är det bråttom att sanningen finna
då bär vi försiktigt på fången hand -
och den jäveln får veta vad vi kan!!




Fri vers av papillon
Läst 205 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-10-28 09:12



Bookmark and Share


  thyra
Hoppas att ingen annan ser med samma ögon som han. Aktuell och viktig text! Bra!
2007-10-28
  > Nästa text
< Föregående

papillon