Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Biljett till framtiden

 

i det blå huset
bortom kullen
det med hästgravar
och långsamma timmar
tid utan lod och nycklar

där skall jag födas/dödas
om gudar och pensionen vill
den dag vettet
ifrån mig går

obekymrad närma mig
övergångens leende 

 

 

© Vind . Alf Lindberg




Fri vers av Vind
Läst 654 gånger och applåderad av 32 personer
Publicerad 2007-10-31 09:29



Bookmark and Share


  Gunnar Odhner
fin rytm, en trygg lunk i texten, mot 'övergången'.
2009-09-11

    ej medlem längre
Den här har jag missat,
fastnade särskilt för den
suveräna inledningen!
2009-07-06

  Junitvillingen
Den biljetten ska du vara rädd om!;-) Här blandas humor med allvar - och det tilltalar mig mycket!
2009-03-12

    © Birgitta Wäppling VIP
Galghumoristiskt balanserar du
mellan liv och död.

Applåd!
2008-05-31

  Gunnel André VIP
Det rycker i mungipan när jag läser detta. Skön blandning av humor och djupt allvar.
2008-01-07

  Rakel Lorner
Härlig ton i denna dikt om döden! Den gör mig varm att läsa.

där skall jag födas/dödas

Jag gillar den raden. Födas och dö brukar man säga för att få det där sista att verka som kort. Men man dödas ju av livet till slut. Fin text!
2007-11-21

  wayward - taiga
en klargörelse med sig själv..

det låter som nåt att lägga till handlingarna -så länge.

grundtrygghet genererar stabila människor,

de hör till sådant jag vill tro på!
2007-11-13

  Ezmeralda VIP
Du ändrade i texten, men det är helt okej.
Men det hade också kunnat stå kvar.
2007-10-31

    Lillemor
Bättre så.
Den sköna känslan
bevaras!
2007-10-31

  Noname
Ja. Det skulle nog vara en skön framtid. Tyvärr har jag ju lång tid till pensionen kvar...men jaja...i will survive.
Bra skrivet coh komponerat.

//Anton (Den Galne Fotografen)
2007-10-31

  edvin medvind
Det känns som en bra framtidsdröm. Jag ler när jag läser sista stycket.
2007-10-31

    Lillemor
Tyckte om din framtidsdikt.
Vemodig, skön nästan
lite längtansfull?
(Sista versen är jag
tveksam till)
2007-10-31

  Ezmeralda VIP
Bra text, \"obekymrad närma mig övergångens leende\".
Sista raderna säger precis hur man känner och vill att slutet ska vara.
Ha en bra dag!
2007-10-31
  > Nästa text
< Föregående

Vind
Vind