Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om Magnolia, innan hon blev den friska fläkt som hon beskrivs som i de andra Magnoliadikterna


Häxan och Magnolia

 

 

När häxan kraxar bakom badrumsskåpet

släcker Magnolia lampan bestämt

Då tystnar det elaka väsendet

och Magnolia ler igen

 

Magnolia vet i sitt hjärta

att häxan har hon gjort själv

Under alla år av självförakt

har häxan fått allt mer makt

 

Så när häxan kraxar vid hallspegeln

vänder Magnolia henne ryggen

Hon vet sanningen om sig själv

och häxan krymper i mörkret

 

Magnolia har vänt sitt hjärta mot ljuset

hon styr stegen mot solens värme

Det är slut på självkritiken

för sanningen är

att hon är mera värd än så

 

 




Fri vers av Jojo
Läst 343 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2007-10-31 14:56



Bookmark and Share


  glittertindra
sant.. ju mindre energi man ger den där häxan, desto mindre blir hon... och ju mer man vänder sig mot det ljusa och varma desto bättre känns det... :)
2007-11-08

  Rosmarin
andas växnade självkänsla och ger en känsla av frihet

den där häxan bakom badrumsskåpet har jag bestämt sett själv...

en dikt med en känsla av tillförsikt!
2007-10-31

  Mats Henricson
Sagoinfluerad och mycket läsvärd historia .
2007-10-31
  > Nästa text
< Föregående

Jojo
Jojo