Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vackra ord från ett bokstavstroll

Långt inne i den stora och påhittade skogen bor ett ensamt litet bokstavstroll

Fast det vet kanske alla redan? De flesta verkar ändå ha ganska bra koll...

Men har ni sett honom stå där och kasta runt alla små mjuka bokstäver?

Finns ingen garanti att man ser honom...för en massa fantasi sånt kräver

Åh det är en sån vacker syn att se...detta bokstavstroll med pekpinnesvans

Alla bokstäver dansar och bildar små magiska ord...som ingen visste fanns

Han stoppar sedan ner orden i en bok med många andra magiska tingen

Fortsätter sen glatt att bolla fram flera ord med den stora bokstavsringen

Det har hänt några gånger...och händer faktiskt fortfarande ibland

Att han kastar ut ett vackert ord från fantasins förtrollande magiska land

Rakt ut i denna värld som alla i fantasin kallar för verklighet

Men vart hamnar alla orden? Är det någon som kanske vet?

Nä ni behöver inte gissa, för jag vet vart de flesta av dessa e

Jag har hittat ganska så många lite här och där på poeter.se...




Fri vers av Lyckohäxan Enediel
Läst 348 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2007-11-05 20:56



Bookmark and Share


    Trast
Poesins mysterium var ett bokstavstroll. Kommer nästan att tänka på Karius och Baktus här.
2008-01-29

  Jossie
Gud maria, du skriver så himmla bra. Säger samma som icca, om jag skulle kunna skirva lika bra :D Kram Jossie :)
2007-11-11

  Icca
gud va fint du skriver mamma! = ) Älskar dina dikter! om ändå jag kunde fått ärva det av dig. Och speciellt tycker jag ju om de om troll :P
Kram icca
2007-11-08

  Markattan
Gladlynta, charmiga rader
med glimten i ögat.
2007-11-07

    Bodil Sandberg
Applåder!!!!Bokmärke selvfögeli!!!!!
2007-11-07

  KristinaE
Rolig och fylld med humor!
2007-11-06

  fillatelli
Bland bokstäver och troll
finns ibland en bokstav
som skapas i skogens tystnad
där han ligger på myr och lav

Skulle gärna träffa honom...


Härlig dikt !
2007-11-05

  hero40
Förtrollande poesi som gillas!
2007-11-05

  charlotte hedendahl
Jättesöt och trollsk poesi!
2007-11-05

  livsdans
Åh...troll är det bästa som finns...ibland skräms de lite för att människorna ska vakna och se de vackra orden.... Tack!
2007-11-05
  > Nästa text
< Föregående

Lyckohäxan Enediel
Lyckohäxan Enediel

Mina favoriter
tack månen
Du