Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

dra upp henne ur asfalten eller tryck ner henne lite till


Hon lägger sig på marken
gör sig själv till asfalt
men hon vet
att i hennes asfalt
finns det inga
asfaltsblommor

Alla går förbi henne på gatan
ingen ser henne
ingen hör henne
ingen lägger sig bredvid
ingen lägger sig på

Det regnar på henne
det regnar från henne
men det rinner bara av henne
som det rinner av gatan
Den är van
Hon är van

Asfalten kysser henne i ryggen
vill att hon ska resa sig upp
gå sin väg
låta asfaltsblommorna födas




men hon vet
och gatan vet




att hon har redan blivit asfalt




Fri vers av octobertragedy
Läst 329 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2007-11-22 18:07



Bookmark and Share


    Streetwalker
Älskar liknelsen av flickan till asfalt, jättebra skrivet, allting bara klickar. superbt! :D
2008-01-01
  > Nästa text
< Föregående

octobertragedy
octobertragedy