Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
jag lever inte i det förflutna det förflutna lever i mig


du lovade att aldrig bli som mamma


trasiga nätter i min säng
och ur min kudde klättrar
drömmarna ut och övertar
min verklighet

jag andas försiktigt
men får ändå varenda fönster
att kasta glasbitar åt natten

minnen trasar upp mitt skinn
och rycker bort stora remsor
av vad som en gång varit
skuldfri hud

sexåringen i mig gråter
för hon intalade sig själv
att hon aldrig skulle bli
som jag är nu

jag skälver under täcket och
låter ångesten flöda ner för
mina kinder och dränka kudden

slutligen somnar jag utmattad och
fylld med avsky för den där
vetskapen om att imorgon
när natten dör och dagen vaknar





finns jag fortfarande kvar








Fri vers av octobertragedy
Läst 841 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2008-03-11 19:52



Bookmark and Share


  Kriss*
Jag kände igen mig i varje mening..
tror aldrig jag har fastnat så för en text förut, men när jag läste texten så fick jag upp en bild av mig och dina välvalda ord gjorde mig tårögd..
2008-10-20

    RivQah
Jag känner igen mig äckligt mycket. Jag ska aldrig mer läsa dina texter :(
2008-07-18

  Diffusiaria
mkt bra
2008-07-07

  Junibarn
Jag hoppas att imorgon, när jag går in på poeter och kollar på din sida

finns den här texten fortfarande kvar.
2008-06-15

    tungspets
Huvva, så otäckt! Har nog aldrig läst en så medryckande dikt om just detta ämne.
Jättevackert, men ack så hemskt.
2008-03-27

    deadquill
varje stycke är helt fatastiskt! du lyckas överträffa dig själv varje gång... :D
2008-03-12

  Lena K Nilsson VIP
Starkt, berörande och mycket bra skrivet...
2008-03-12

  Ola Rydberg
Ja starkt och berörande
mötet mellan barnet och sitt vuxna jag
2008-03-12

  © anakreon VIP
Smärtsamt bra om det arvegods vi önskar hade skiftats till någon annan. En självklar applåd.
2008-03-12

  Carola Zettergren
Hjälp vad gripande och starkt poetat!!!
2008-03-12

  Aida*
Du har lyckats!!
som alltid
2008-03-11

  korpfjäder
rubriken...och texten.... och helheten. Jaa!
2008-03-11

  albertina
denna text känns som om jag själv har skrivir den. och jag ryser. det kommer många känslor på en och samma gång. detta är nära och starkt. tack för bra läsniing=)
2008-03-11

  prinscess VIP
vackert starkt skrivet rakt ur ditt själsliga hjärta
2008-03-11

  Stensamlaren
En av dina bästa! Kramar och applåder!
2008-03-11

  Topsy
Vad fint skrivet!
2008-03-11
  > Nästa text
< Föregående

octobertragedy
octobertragedy