Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ett litet experiment från min sida. om att skriva med hjärtat. med själen. med allt. så... läs mig!


litterärt självmord


jag känner pulsen stanna
och drar den ur mig som
ett livlöst snöre

snurrar den några varv
runt mitt finger när jag
stirrar på min blanka sida

jag andas ut den sista luften
och med mina läppar kysser
jag det sista syret

apatiskt ekar tankarna mellan
väggarna och slår hål på mina
ådror och pressar ut mitt blod

jag särar bestämt på mina revben
griper tag i mitt hjärta och
rycker ömt och brutalt bort det

värmen lämnar fläckar på huden
och i pannan pärlar sig svetten
och rinner ner för min haka

jag öppnar munnen och låter själen
krypa ut och springa över pappret
tillsammans med alla bokstäver

jag störtdyker ner i texten
och landar tryggt och vant
känner mig hemma
äntligen hemma

jag möter dina ögon när de rullar
över textraderna med bilder av
mig på sin näthinna

jag ser dig

precis nu

när du läser



det som finns kvar av mig





Fri vers av octobertragedy
Läst 770 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2008-03-15 23:44



Bookmark and Share


  Kriss*
Fängslande text.
Gillade den riktigt mycket:) applåder
2008-10-20

  the apache kid VIP
you are talented...LMG
2008-07-18

    © Birgitta Wäppling VIP
Medryckande text.

(Kan inte låta bli att associera lite grand till när diktjaget ömt och brutalt rycker bort hjärtat. Som läsare rycks man med, men det är ju i överförd betydelse...)

Du skriver bra!
2008-06-15

  lodjuret/seglare VIP
är du säker på din ålder? för mig känns det som att du just skulle till att fylla trettio eller åtminstone tjugofem
texten är alldeles för mogen för att komma från en enkelt, om än ur bröstet nyss utslitet, hjärta

texten får avundade
fyra blomsterkorgar
2008-03-18

  Per Teofilusson
det är storslaget och mycket romantiskt storslaget! Men, eller och - kirurgin blir aldrig aldrig kladdig. Ser ögon som ser, ser fragmenterad sammansatt mänska som ser, ser viljan att se, att ge - liv
2008-03-16

  Stensamlaren
very nice
2008-03-16

  korpfjäder
Skönt. Jag gillar att du ser mig när jag slukar dig. Och jag slickar upp varenda smula och undrar om du märker det. Om du finns kvar där och ser det. Smakade gott!
2008-03-16
  > Nästa text
< Föregående

octobertragedy
octobertragedy