Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tårar och ångest

 

 

Skrubbar du syster,

Skrubbar du mitt öppna sår syster?

rör du vid mitt inre och rör om i grytan

galet och gränspsykotiskt

blodiga klumpar av fett kött och blod

 

Får jag dra ut innehållet

från såret, får jag får jag

får jag? Men snälla du kan du låta

låta mitt sår vara!

 

Syster var är läkaren säg!

Ingen annan kan hjälpa mig

kan du be honom

mannen med vit rock komma

 

Skrubbar du nu igen syster?

Kan du inte sluta det svider så

Bara jag får ta på mitt blod

bara jag får skada mig mer

och när natten väl kommer skall jag drogas

drogas och dö

av egna droger

droger som heter tårar och ångestattacker

 

Doktorerna försöker inte lindra mig ifrån mitt hjärta

inte ens De kan se mig smärta

det kan inte jag iheller

jag ser den inte, jag ser den inte mamma

jag ser inte pappa, är han här

är jag blind, är du där?

har ni det lugnt och stilla min vän, där hemma nu

ingen som skriker, ingen som leker, mer än en hund och en katt

kommer ni sakna mig de få dagar ni då må slippa mig

 

Jag kommer att drogas och dö

drogas och dö, av egna händer

de drogerna kallas tårar och ångestattacker

de kallas liv och död

de kallas för smärtan som hjärtan

den är röda

 

Rör om i grytan

rör om i min smärta

i mina hjärtan

en blodig sörja av grisklövar

avhuggna huvuden på de som jag älskar

klumpar av underhudsfett, av minnen,

glassplitter från bomber smällda i mig

en blodig sörja som du låter mig smaka på

ord efter ord slänger du ut

men du talar ej till mig

berättar inte när detta är slut

då låter du mig dö igen

och igen

drogad av egen hand

den drogen kallas tårar

och ångestattack




Fri vers av Flickan*i*L*för*Lycka*
Läst 252 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-11-26 14:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Flickan*i*L*för*Lycka*
Flickan*i*L*för*Lycka*