Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
07-11-07


Vi dödar barn

Vi dödar barn -just som vi lärt oss döda
Snabbar på, hjälper till, bedövar. Vi glömmer snabbt hur det var att föda

Vi dödar barn -just som vi lärt oss döda
Vi har blivit ganska effektiva, så vi slipper se hur livet skulle kunna flöda

Vi dödar barn. Tillsammans, så att det känns som att vi gör rätt
Vi letar i huv\'et, i vårt förflutna; \"Någon lärde mig ett sätt\"

Vi dödar barn. Först burar vi in, kapslar in, tar isär
I försvar för att slippa se allt det döda vi själva går omkring och bär

Vi dödar barn, ett och ett så att de blir svag
Av rädsla vi blundar för; -tillsammans blir de starkare än du och jag

Vi dödar barn för deras spontanitet, deras liv och hjärta
De går inte att kontrollera. Vi vågar inte möta våran djupt dålda smärta

Vi dödar barn just som vi själva fick lära
Just som vi själva dog och lämnades med mycket tugnt att bära

Vi dödar barn. Märkligt nog inte alls med flit
Vi blev själva dödade och saknar helt våran egen tillit

Vi dödar barn och tröstar oss med att skylla på \"de andra\"
Så, omedvetna, länge till, på samma sätt, runt, runt, vi kommer vandra

Och döda barn...




Fri vers av Sann
Läst 279 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-11-26 21:57



Bookmark and Share


  Just Emotions
text som berör mig..
2007-11-27
  > Nästa text
< Föregående

Sann
Sann

Mina favoriter
Väver trådar