Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inget kan ge cynikern mer övertygande bevis om människans inneboende futtighet, än arvingars hårslitande fejder om rätten till en annans ägodelar...


Arvskifte

En moster är död -
och vid kampen om arvet
jublar djävulen




Bunden vers (Haiku) av papillon
Läst 252 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-12-06 18:02



Bookmark and Share


  vera gade VIP
Tänk vad begreppet \"en moster\" ger starka vibbar- och så den gamla djävulen, alltid framme och i farten! Motsatsparet bra och tänkvärt.
Och visar dessutom vilket ansvar den presumtive \" käre bortgångne har\". var inte lata kära barn- skriv listor på den minsta pryl! jag såg engång ett fattigt hem delas mellan rödgråtna furior!
2007-12-07

  Björn Nilsson VIP
Jag tänkte skriva och klaga att det skall vara två S i arvskifte. Som tur var kollade jag ordboken först. Arvskifte, alltså! Alltid lär man sig något nytt.

För övrigt var de två arvskiftena jag varit personligen inblandad i mycket fridfulla. Men det lär ju gå värre till på annat håll har jag hört. Ibland är gamarna framme och rycker i kvarlåtenskapen innan folk ens hinner dö ... .
2007-12-06

    Bodil Sandberg
Så sant så sant...du skriftar ..ett fenomen..en tragedi..eller vad man ska kalla det...bra sagt i vilket fall!!!
2007-12-06
  > Nästa text
< Föregående

papillon