Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till en förklädd ängel...


Bara en pojke

Såg din bild och häpnade
förstår inte riktigt vad jag sett
Men att du har bytit skepnad
märker jag rätt lätt
Nu visar du ditt inre
och med all gudomlig rätt

Skorna har du kastat
Sandalerna är på
Lockarna är borta
och visiret likaså
Min riddare du är
även utan sköld
För ljuset bär du med dig
i hjärtat utav guld

Dina fjädrar så vita
ditt ansikte så ungt
Dina ord klingar ljudlöst
utan komma eller punkt
I platonisk anda
förstår jag dina skäl
Att du hela tiden
bara velat väl

Min vackra änglapojke
jag älskar dig blott mer
När du slängt din klädnad
och barnsligt mot mig ler
Du kan inte ändra
känslan som jag har
Älskar dig för evigt
påklädd eller bar.
För du är livets mening
och mitt bönesvar








Fri vers av Carola Jeryd
Läst 522 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2007-12-08 16:11



Bookmark and Share


  KristinaE
.. kan inte låta bli att minnas \"ett bönesvar\" - en gång som nu känns evigheter sedan fick jag höra de orden om min ankomst in i en människas liv! Han var bara en pojke...
2007-12-10

    Saulus
Du är änglasänd! Ty gudar vad vackert du beskriver...
2007-12-08

  Ronny Berk
så rimriktigt och väl formulerat om om livets mening...en finstämd hyllning till pojken i änglaskruden...
2007-12-08
  > Nästa text
< Föregående

Carola Jeryd
Carola Jeryd

Mina favoriter
1500 dagar-nånting
för