Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Längtans sjö

Jag längtar till fiskarnas lekfulla plats

där stenarna blir till ett heligt palats

Jag längtar till sjögudens glittriga bal

där vattnet får vara en spegelblank sal

Jag längtar till sångsvanens kärleksbalett

med bakgrundsmusik av fåglars duett

Jag längtar till allt vad mig sjön kunna ge

där alla i frihet kan dansa och le

Jag längtar till platsen där jag förblir ung

där glädjen är drottning och lugnet är kung

 

 




Fri vers av Betlehemsstjärnan VIP
Läst 922 gånger och applåderad av 42 personer
Publicerad 2007-12-09 23:18



Bookmark and Share


  Johan Bergstjärna VIP
Härligt skrivet!
2010-05-07

  Bibbi VIP
Underbart beskriven längtan.
Applåd.
2009-05-11

    FinnRaggarn
Vi kan åka dit ,raggarkungen.
2009-02-13

    carolina bertilsson
snygga rim, och bra rytm.
2008-12-07

  palle
Den sjön finns, var så säker! Mvh Palle
2008-11-14

  Jean-Michel Orblin
det här var romantiskt
2008-11-04

  Jaramald VIP
Härliga rader som verkligen får en att längta efter sommarsjön!
2008-10-31

  papessa
värd mer än en applåd
2008-04-09

  Adryan von Linden
Tänker på Jesus. men rimmet i slutet förstörde. :(
2008-03-30

  Jer
Fin rim om en längtansfulla plats.
2008-03-14

  Lars Hedlin
mm jaa underbart *L*
2008-03-06

  Aida*
En evig längtan!
Precis vad denna poesi förespråkar ..
Bravo!
2008-02-04

  DanSan
*****************************

En helt underbar hyllning till de öppna
vattnen och kronan på det hela är ju
sångsvanarnas dans blir lyrisk på just
de raderna (är ju fågelskådare)!!!

En helt underbart skön\"Jag längtar . . .\"
dikt!!!

*APPLÅD och BOKMÄRKE*

******************************
2008-01-26

  korpfjäder
Du dansar liv i mitt hjärta med dina ord!
2008-01-13

  mrKeyword
Mycket vacker och härlig dikt i havets djup man simma på rygg och njuter av läsningen.
2008-01-09

  rebecca d
fint, glatt,
glittrande porlande rim..
2008-01-07

  aol
bara njuter
2008-01-05

  Sann
Åååhh!
Citerar Sebastian:
Havet e\' djupt! Nere på Botten, Här är det toppen! Titta o\' njut...

Känns som det jag längtar efter med, men än har det inte blivit så målande konkret.
2008-01-04

  -Ulla Tilemo- VIP
Som en saga, eller en vacker målning, kanske en ljuvlig dröm.....
Applåd
2008-01-03

  stefan.g
Mycket skön text, innebörden är behaglig och fin.
2007-12-30

  Yvonne
En av de absolut vackraste texter jag läst. Ljuvliga rim. Applåd! Bokmärker.
2007-12-12

  lodjuret/seglare VIP
bokmärker den här rimmande pärlan
2007-12-10

    Damm
Oh, vilka drömmar......vilken tur att dom finns!!!
2007-12-09
  > Nästa text
< Föregående

Betlehemsstjärnan
Betlehemsstjärnan VIP