Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Påbörjad innan jag slutade röka...


Sonett från älvens is

Nu kantar isen vinterälvens strand
låg middagssolen tänjer stråets skugga
Så mödosamt får fiskaren sig hugga
ett vattenhål i arktiskt fruset land

I söder flammar solnedgångens brand
nu ter sig livets villkor bittert njugga
Man tänder trögt och fumlande sin snugga
med fruset stel och röd och valen hand

Men solen finns, på jordens varma sida
där fläktar nordanvindar ljuvligt blida
och salta vågors vita stränder locka

I luften anas heta starka lukter
från trädens alla mogna söta frukter
som elefanter eftertänksamt plocka




Bunden vers (Sonett) av papillon
Läst 284 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2007-12-12 11:55



Bookmark and Share


  vera gade VIP
Nu måste jag skriva en sån där fånig kommentar: LJUVLIGT att med fiskaren andas luften fri från rök och med elefanter vandra bort från julens stök;-)
2007-12-12
  > Nästa text
< Föregående

papillon