Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En julhälsning till en vän som jag aldrig har träffat någon annanstans än här.....


Poetens signalement

En man i övre medelåldern, håret glesnat i fjällens vindar,
rätt senig och benig och ej överdrivet intresserad
att platsa bland Sveriges mest välklädda män.
Dåligt insatt i såpoperors handling,
mer välunderrättad om blåsippans fortplantning
än om Linda Bengtzings kärleksliv
mer hemmastadd i Thoreaus koja i Walden
än på Grythyttans Herrgård.
Kan vintertid iakttas strövande
längs huvudstadens stränder
med ett öga mot sjöfågelflockarna
och ett mot himlen - det kan ju blåsa förbi en duvhök.
Går du intill honom och hör att han mumlar för sig själv -
det är inte så att han är galen,
inte heller pratar han i någon mobiltelefon -
han tuggar nog på en strof,
vänder och vrider den i munnen -
stör honom inte!

Väl kapabel att lyfta upp en harunge i en korg
men för klok för att göra det -

Björn Nilsson tänker jag mig så.




Fri vers av papillon
Läst 219 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2007-12-18 09:02



Bookmark and Share


  Björn Nilsson VIP
Hehe, hur vet man att inte den där Nilsson varje kväll klär ut sig till en strävhårig schickelsgruber och smiter in till hundkojan hos den där Linda (vem det nu är? kan inte människan hitta på ett lättare namn, som Megawarti Sukarnaputri?) och sitter och spanar med nattkikare hela natten ... .

Tack, min gode vän. må Lazzes välsignelse vara med dig!
2007-12-18

  vera gade VIP
Ja en liten \"Nilssons frestelse\" kan vi väl unna oss till den stundande ljushögtiden, var hälsade, poeter!
2007-12-18
  > Nästa text
< Föregående

papillon